Egerbocs címere

A pajzsfő enyhén homorú, füles, a pajzsderék kissé horpadt, a pajzstalap kihegyezett. A címerpajzs ezüst (=fehér) rámájú.

A kék pajzsmezőn, a díszhelyen, azaz a pajzsfő közepén ezüst szalagon BOCH felirat. Alatta jobboldalt arcképes ezüst hold, balra 16 sugaras (ebből 8 lángszerű, 8 egyenes) ember arcú arany (sárga) nap. Mindkét csillagászati jelkép az időtlenségre utal. A címerkép lebegő vörös szív az odaadó hűség, a meleg szeretet szimbóluma, belőle arany kettőskereszt nő ki, a hitet jelképezi. A címertalp zöld hármas halmából arany tölgy ág nyúlik jobbra, balra pedig 3 arany kalászos búzaszál nő ki. Mindkettő utal a természeti-gazdasági környezetre.

A pajzs fölött vörös párnán 3 ágú arany korona 3 gyönggyel, a koronapánton is egy gyöngy középen. A korona utal Egerbocs kisnemesi származású lakosságára.

A címerpalást jobbra kék-arany, balra vörös-ezüst, mely leér a címertalpig. (A jobb- és baloldalt a pajzsot hordozó személy állítása szerint kell értelmezni.)

A címerpajzsot – palást és korona nélkül – kiscímerként hétköznapi alkalomra javaslom, pl. bélyegző, levélpapír. A nagycímert ünnepi alkalmakra lehet használni, pl. zászlón.

1775-ben Egerbocs községnek már saját pecsétje is volt. Címeralakja: csoroszlya, ekevas, felette a Boc pitcit kifejezés található.