HEOL 2019.11.14. Bekapcsolná az idegenforgalmi vérkeringésbe Egerbocsot az új polgármester

Bekapcsolná az idegenforgalmi vérkeringésbe Egerbocsot az új polgármester.

Fel szeretnének készülni a pályázatokra és élni akarnak a lehetőségekkel. A település fejlődő pályára állítása, valamint a civilek bevonásával a közösségi élet fellendítése lesz a legfontosabb cél a következő öt évben Egerbocson.

Barta Ervin, a község új polgármestere több helybeli felkérésére vállalta el az indulást. Családja Egerbocson élt, ő maga is itt töltötte gyerekkorát, majd Egerben dolgozott vezető beosztásban, s a pályázati szférában is jó kapcsolatokat alakított ki. A következő öt évben Szalmás Zsigmond alpolgármesterrel, Göbölyné Lehota Éva, Göböly Ákos és Papp László képviselőkkel dolgozik Egerbocsért.

– Elszántan kell keresni a lehetőségeket, vállalkozóbarát települési környezetet kell kialakítani, növelni kell az önkormányzat bevételeit és együtt kell működni a környező községekkel. Az egyik legfontosabb a településre vezető utak felújítása volna. A Bükkszéki-tető és a Szúcs közötti út rendbetétele csak összefogással, lobbizással lehetséges. A 25-ös főút felé vezető mocsolyási utat a Béke úttal együtt szükséges felújítani. Ezenkívül pályázni szeretnénk infrastrukturális beruházásokra is, a polgármesteri hivatalnak és az orvosi rendelőnek otthont adó épület felújítására, átalakítására. További felújítások szükségesek a kultúrháznál, a sportöltözőnél, rendbe kell tenni a temetőt, a faluközpontot. Föl szeretnénk készülni a pályázatokra és ki szeretnénk használni a kínálkozó lehetőségeket – mondta Barta Ervin.

Mint kifejtette, szeretnék megőrizni iskolájukat és óvodájukat is. Kulcskérdésnek tartja, hogy a gyerekek továbbra is helyben tanulhassanak, az intézményeket lehetőségeikhez mérten fejleszteni szeretnék. Az óvodában például egy augusztusban nyertes, hatmillió forint értékű pályázatnak köszönhetően kicserélhetik a nyílászárókat, de más forrásból játékokat is kapnak. A következő időszak feladata lesz még a 150 millió forintos patakmeder-beruházás befejezése.

– A gyerekek, fiatalok és az idősek kikapcsolódási lehetőségét is bővíteni tervezzük. A fiatalok számára a sportöltözőből kialakított közösségi tér áll rendelkezésre. Szeretnénk a legkisebbektől kezdve a nagyobbakig sportolási lehetőséget biztosítani, hogy a mozgás szeretetére neveljük őket. Fontosnak tartom, hogy újra beinduljon a civil élet és ebben az önkormányzat is segítségükre legyen – hangsúlyozta Barta Ervin, aki szerint az is lényeges, hogy a lakosokat rendszeresen tájékoztassák az aktualitásokról. Hangsúlyt fektetnek a település honlapjának karbantartására és közösségi oldalt is létrehoznak. Más, a helyiek komfortérzetét növelő kisebb-nagyobb beruházásokra is szükség volna, utcanévtáblák kihelyezésétől kezdve fedett buszmegálló létesítésén keresztül járdák, illetve játszótér építéséig.

A Laskó-patak medrét százötvenmillió forint európai uniós támogatásból takarítják ki és burkolják
Fotó: Tóth Balázs / Heves Megyei Hírlap

Barta Ervin szerint a közmunkaprogramot is folytatni kell, igyekeznek hasznos munkát találni az alkalmazottaknak, rendben tartani a települést, szépíteni a közterületeket. A közbiztonságot új kamerák kihelyezésével javítanák.

Az új polgármester szerint be kell kapcsolni Egerbocsot az idegenforgalmi vérkeringésbe. Meg kell teremteni a szálláskínálatot a turisták számára, hogy felfedezhessék a környék szépségét. Az önkormányzatnak stabilan kell gazdálkodnia és javítania az életkörülményeket. Hiszi, hogy összefogással, hittel, szeretettel, odafigyeléssel, kitartó munkával elérik a kitűzött céljaikat.

Forrás: heol.hu

about author

admin.egerbocs

bromo88@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.